laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Tarte tatin met appel en vanille-ijs
  ingrediënten:
   
  • 4 à 5 appelen
  • 200 gr suiker
  • 500 gr bladerdeeg of kruimeldeeg
  • 100 gr boter
  • 1/2 koffielepel witte azijn
  • 5 cl calvados (naar keuze)
  • vanille-ijs
  bereiding:
    - Verwarm de oven op 200°C. Doe de boter, de azijn en de suiker in een metalen taartvorm, zet die op het vuur en maak een karamel.
- Schil de appelen, haal het klokhuis eruit en snijdt ze in kleine blokjes, leg de appelstukjes in de karamel en bedek ze met het deeg, rol het overtollige deeg langs de binnenste rand van de taartvorm.
- Laat de taart ongeveer 20 minuten bakken in de oven, en draai ze dan om op een schotel, dien de taart lauw op, geflambeerd met wat calvados en geserveerd met een bolletje vanille-ijs

TIP:
- Dit recept krijgt een exotisch tintje als u de appelen en calvados vervangt door bananen en rum.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats