Boterpistolets |
|
ingrediënten: |
|
|
- 500 g Surprima-Plus (Aveve winkel)
- 15 g verse gist
- 250 ml ijskoud water
- 7 g suiker
- 1 lepel boter
- 1 koffielepel zout[color=blue:2b028d1e84]
- Voor het toeren[/color:2b028d1e84]
- 2 x 20 g boter
|
|
bereiding: |
|
|
Kneding:
- Kneed de ingredi?nten voor het basisdeeg zeer krachtig 10 minuten.
Voorrijs:
- Laat het deeg 20 minuten rusten onder een droge doek.
Verwerking:
- Rol het deeg uit. Verdeel 20 g boter in kleine stukjes en verdeel
deze over 2/3 van het deeg.
- Vouw het deeg in drieën en rol het terug uit.
- Verdeel nogmaals 20 g boter over 2/3 van het deeg.
- Vouw het deeg in drie en het weer uit.
- Verdeel het nu met een mes in kleine stukjes
- Maak van deze stukjes kleine bolletjes. Niet te vast opbollen.
Narijs:
- Laat de bolletjes nog 30 à 40 minuten rijzen.
Bakken:
- Bak ongeveer 20 minuten op 230°C. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|