laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Boterpistolets
  ingrediënten:
   
  • 500 g Surprima-Plus (Aveve winkel)
  • 15 g verse gist
  • 250 ml ijskoud water
  • 7 g suiker
  • 1 lepel boter
  • 1 koffielepel zout[color=blue:2b028d1e84]
  • Voor het toeren[/color:2b028d1e84]
  • 2 x 20 g boter
  bereiding:
    Kneding:
- Kneed de ingredi?nten voor het basisdeeg zeer krachtig 10 minuten.

Voorrijs:
- Laat het deeg 20 minuten rusten onder een droge doek.

Verwerking:
- Rol het deeg uit. Verdeel 20 g boter in kleine stukjes en verdeel
deze over 2/3 van het deeg.
- Vouw het deeg in drieën en rol het terug uit.
- Verdeel nogmaals 20 g boter over 2/3 van het deeg.
- Vouw het deeg in drie en het weer uit.
- Verdeel het nu met een mes in kleine stukjes
- Maak van deze stukjes kleine bolletjes. Niet te vast opbollen.

Narijs:
- Laat de bolletjes nog 30 à 40 minuten rijzen.

Bakken:
- Bak ongeveer 20 minuten op 230°C.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats