Quiche van tomaten en spinazie met rijst |
|
ingrediënten: |
|
|
- 200 gr.Langkorrelrijst
- 100 gr. Zwitserse Kaas
- 1 el.zonnebloemolie
- 300 gr.verse Spinazie
- 2 Uien
- 4 Tomaten
- 3 el.Pijnboompitten
- 3 eieren
- 125 ml.Zure room
- Zout en Peper
- Nootmuscaat
- Quichevorm
|
|
bereiding: |
|
|
Kook de rijst gaar.Verwarm de oven voor op 175 gr.C. meng de rijst met de helft van de kaas. Vet de vorm in met de olie en bekleed hem met het rijst/kaas mengsel(druk goed aan!) Bak de bodem ongeveer 5 min. Was intussen de spinazie en laat deze goed uitlekken.Blancheer dan een paar min. in kokend water. Maak de uien en tomaten schoon en snijdt ze in blokjes. Druk al het vocht uit de spinazie en vermeng dit met de rest van de kaas,de pijnboompitten,de ui en de helft van de tomaten. Klop de eieren los met de room en voeg toe aan het spinaziemengsel. Op smaak maken met de kruiden. Stort alles in de bakvorm en laat de quiche in ongeveer 25 min. gaar en goudbruin worden.
Kan warm of koud gegeten worden!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|