Bruine pistolets |
|
ingrediënten: |
|
|
- 250 g Masteluin (Aveve winkel)
- 250 g Frans Krokant (Aveve winkel)
- 300 ml ijskoud water
- 30 g verse gist of 15 g droge gist
- 20 g boter
- 8 g zout
|
|
bereiding: |
|
|
Kneding:
- Meng de 2 bloemsoorten en kneed alle ingredi?nten samen
20 minuten zeer krachtig.
Voorrijs:
- 30 à 40 minuten laten rusten onder een droge doek.
Verwerking:
- Verdeel het deeg in deegstukjes van ongeveer 50 g en bol ze op.
- Leg de broodjes op een bakplaat of op de ingevette soezenplaat.
Narijs:
- Laat nog 30 à 40 minuten rijzen onder een droge doek.
- Verstuif wat water over de deegbolletjes.
Bakken:
- Laat 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 230 °C.
- Verstuif opnieuw wat water over de halfgebakken pistolets
en bak ze nog 5 minuten verder tot ze knapperig zijn. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|