laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Bruine pistolets
  ingrediënten:
   
  • 250 g Masteluin (Aveve winkel)
  • 250 g Frans Krokant (Aveve winkel)
  • 300 ml ijskoud water
  • 30 g verse gist of 15 g droge gist
  • 20 g boter
  • 8 g zout
  bereiding:
    Kneding:
- Meng de 2 bloemsoorten en kneed alle ingredi?nten samen
20 minuten zeer krachtig.

Voorrijs:
- 30 à 40 minuten laten rusten onder een droge doek.

Verwerking:
- Verdeel het deeg in deegstukjes van ongeveer 50 g en bol ze op.
- Leg de broodjes op een bakplaat of op de ingevette soezenplaat.

Narijs:
- Laat nog 30 à 40 minuten rijzen onder een droge doek.
- Verstuif wat water over de deegbolletjes.

Bakken:
- Laat 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 230 °C.
- Verstuif opnieuw wat water over de halfgebakken pistolets
en bak ze nog 5 minuten verder tot ze knapperig zijn.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats