laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Roomsoezen (glutenvrij)
  ingrediënten:
   
    [color=blue:c0b0b30852]
  • **Voor de soezen:[/color:c0b0b30852]
  • 1 dl water
  • 50 g boter of margarine
  • 1 koffielepel suiker
  • 75 g glutenvrije bloem
  • 2 eieren
  • eventueel een snuifje zout[color=blue:c0b0b30852]
  • **Voor de vulling:[/color:c0b0b30852]
  • 400 ml melk
  • 40 g suiker
  • 35 g vanillepuddingpoeder ( Glutenvrije)[color=blue:c0b0b30852]
  • **Voor het glazuur:[/color:c0b0b30852]
  • 40 g fondantchocolade
  • 60 g bloemsuiker
  • eventueel wat heet water
  bereiding:
    - Breng het water met boter en suiker aan de kook.
- Voeg er al roerend de bloem bij en blijf op een zacht vuurtje roeren tot het deeg een bol vormt die loskomt van de pan.
- Klop er met een houten lepel, van het vuur, de eieren 1 voor 1 onder.
- Klop het beslag nog even verder en spuit het met een spuitzak (spuithuls met effen ronde opening) op een ingeboterde en met glutenvrije bloem bestrooide bakplaat.
- Bak gedurende ongeveer 30 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.
- Bereid een vanillepudding met de melk, de suiker en het glutenvrije vanillepoeder. Laat afkoelen. Roer af en toe om velvorming te voorkomen.
- Maak het chocoladeglazuur: smelt hiervoor de chocolade au bain marie, roer er de gezeefde bloemsuiker bij en voeg er zonodig wat heet water toe.
- Laat de soezen afkoelen en snijd ze open, vul ze met de pudding en besmeer ze met het gedeeltelijk afgekoelde glazuur.

Tip:
- Door aan het soezenbeslag 60 g gemalen kaas en 40 g gemalen gekookt (glutenvrije hesp) toe te voegen, bekomt men een uitstekend hartig hapje.
-Wanneer men kleine soezen bakt, mag men de baktijd iets verkorten.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats