laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Chocolade-caramelstronk
  ingrediënten:
   

    160 g boter
    120 g griessuiker
    4 eieren
    4 koffielepels bruine rum
    cacaopoeder
    120 g zelfrijzende bloem
    10 cl rietsuikersiroop
    15 cl vloeibare room
    250 g bittere zwarte chocolade
    40 g boter, zout
    40 cl vloeibare karamel
    2 stervruchten
    35 g aardappelzetmeel
  bereiding:
    Voor de koek:
bedek een grote bakplaat met perkamentpapier en smeer er veel boter op. Verwarm de oven voor op th. 7 (210°C).
Zeef de bloem en het zetmeel samen. Klop de eieren in een warmwaterbad met de suiker tot het mengsel wit wordt. Verwerk er beetje bij beetje de bloem en dan de gesmolten boter in: het mengsel moet mooi homogeen zijn. Verspreid het deeg over de bakplaat en laat 8 min bakken in de hete oven. Haal de koek uit de oven, leg er onmiddellijk een vochtige doek op, rol hem verschillende malen om en laat hem afkoelen in de doek.

Voor de ganache:
breng de room aan de kook, doe er de rietsuiker, de rum en de grof geraspte chocolade bij, neem van het vuur en laat de chocolade smelten. Klop de bereiding met een elektrische klopper, ze moet in volume verdubbelen.
Laat de bereiding 1 uur in de koelkast staan en klop ze opnieuw terwijl u er de zachte boter in verwerkt.

Voor de karamelboter:
breng de karamel aan de kook, neem van het vuur en verwerk er de stukjes koude boter in. Klop krachtig: de massa moet heel romig zijn.
Rol het deeg uit en spreid er de chocoladeganache over uit. Rol het deeg op en zet 1 uur in de koelkast. Bestrijk het gelijkmatig met karamelboter, maak strepen in het oppervlak met een vork en snij de uiteinden af, zodat het deeg de vorm van een stronk heeft.
Bestrooi met cacao.
Was, droog en snij de stervruchten in sneetjes van 1/2 cm. Schik ze harmonisch op de stronk en zet in de koelkast tot het opdienen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats