laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kalfsragout op oude wijze
  ingrediënten:
   

    15 cl verse room
    100 g boter
    3 soeplepels peterselie
    1 citroen
    250 g champignons
    2 soeplepels tarwebloem
    750 g kalfsragout in blokjes
    100 g uitjes
    20 cl
    3 worteltjes
  bereiding:
    Kuis de champignons.
Schil de uitjes.
Pers een halve citroen.
Braad de blokjes vlees heel licht bruin in 50 g warme boter.
Kruid ze met zout en peper, bestrooi ze met bloem en houd ze warm.
Fruit intussen de fijngehakte ui gedurende 5 minuten, voeg er de schijfjes wortel, de groene kruiden en de kalfsfond aan toe.
Doe het deksel op de pan en laat 10 minuten op matig vuur staan.
Voeg de vleesblokjes erbij, meng, doe het deksel er weer op en laat 1 uur verder stoven op een laag vuurtje.
Blancheer de uitjes 5 minuten in gezouten kokend water en laat ze goed uitdruipen.
Bak in afzonderlijke pannen de champignons 10 minuten in 25 g hete boter en de uitjes 15 minuten met het deksel op de pan in 25 g boter.
Verwijder de blokjes vlees uit de stoofpan, voeg de room erbij en laat voor de helft indikken.
Scheid het eiwit van de dooiers.
Neem de stoofpan van het vuur en roer er de eierdooiers en het citroensap door.
Leg de stoofingredienten weer in de stoofpan en doe er ook de champignons en de uitjes bij.
Laat nog 5 minuten verder stoven op laag vuur, zodat alle ingredienten opwarmen en de saus indikt.
Bestrooi met gehakte peterselie en dien warm op met gestoomde aardappelen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats