laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Verse zalmburgers met citroen en dragon
  ingrediënten:
   

    1 soeplepel kappertjes
    1 onbespoten citroen
    80 g vers broodkruim
    1 jonge ui
    400 g zalmfilet (zonder graten of vel)
    1 geklopt ei
    1 soeplepel zonnebloemolie
    1 takje dragontakjes
    2 soeplepels dragon
  bereiding:
    Schil de ui en hak hem fijn. Pers de citroen en bewaar het sap. Snij de zalm in grote stukken. Mix met een keukenrobot 50 g broodkruim met de citroenschil, de kappertjes, de gehakte ui, de dragon, zout en peper.
Voeg de stukken zalm en het geklopte ei toe en mix het geheel opnieuw.
Verdeel het mengsel in 8 gelijke porties, maak er burgers van en wentel deze in de rest van het broodkruim (25 g).
Warm de olie op in een braadpan en laat de burgers langs elke zijde 3 minuten goudgeel braden.
Laat ze even uitlekken op een groot bord met absorberend papier en leg ze vervolgens op een dienbord.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats