laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kleine flans met zwarte truffel
  ingrediënten:
   
  • 5 volledige eieren + 1 eierdooier
  • 25 cl verse room
  • 1 potje carpaccio van zwarte truffel
  • 1 potje witte truffelcreme
  • 2 lepels verse gemalen parmezaan
  • zout en peper
  • enkele druppels witte truffelolie (voor de vinaigrette)
  • een beetje raketsla
  bereiding:
    - Meng de eieren, voeg de room toe, de witte truffelcreme, een half potje carpaccio van zwarte truffel, zout, de parmesan en wat vers gemalen peper.
- Verdeel dit mengsel in vuurvaste potjes (pyrex of flexipan) en plaats ze in een voorverwarmde oven (180°C) gedurende +/- 30 min. Wanneer de flans gebakken zijn (zodra het centrum van de flans niet meer liquide is) haalt u ze uit de oven.
- Haal ze uit hun vorm door ze omgekeerd op een bord te plaatsen.
- Versier het bord met wat raketsla in een vinaigrette met truffelolie en werk elke flan af met de rest van de carpaccio.
- Serveer onmiddellijk.

TIP :
- U kunt in elk potje (voor het bakken) wat fijngesneden blokjes parmaham toevoegen
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats