Grieks varkentje op de grill |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen:- 300 g varkensvlees van de spiering
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels droge witte wijn
- 1,5 eetlepels citroensap
- 1/2 eetlepel oregano
- 1/2 eetlepel tijm
- wat laurier
- 1/2 koffielepel zwarte peper
- zout
- 2 spiesen
- huishoudpapier
|
|
bereiding: |
|
|
- Snij het vlees in blokjes en leg ze in een kom.
- Bestrooi de vleesblokjes met de kruiden en overgiet ze met de olie, wijn en het citroensap.
- Dek de kom af en laat de vleesblokjes gedurende 30 minuten marineren.
- Om het vlees goed te laten marineren, keert u het nu en dan om.
- Neem de vleesblokjes uit de kom en dep ze droog met huishoudpapier.
- Steek de vleesblokjes op de spiesen en gril ze.
TIP:
- Dit Griekse gerecht gaat uitstekend samen met gekookte rijst en in olie gesmoorde wortelen.
- *De rest van de witte wijn drinkt u lekker op bij het eten
Bron: VLAM |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|