laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Ijs met amaretti
  ingrediënten:
   
  • 1 pakje amarettikoekjes (250 gr)
  • 40 cl verse room
  • 3 eieren
  • 4 eetlepels suiker
  bereiding:
    - Plet de amaretti koekjes of mix ze lichtjes in een keukenrobot om groffe kruimels te krijgen.
- Klop de verse room tot slagroom en houd ze koud. Klop de eiwitten eveneens tot ze stijf zijn, voeg dan de suiker erbij en klop opnieuw tot meringue.
- Meng dan de amaretti met de eierdooiers, voeg de opgeklopte slagroom erbij en tenslotte de stijve eiwitten. Giet alles in een vorm en plaats dit een nacht in de diepvriezer.
- Serveer met verse rode vruchten of een coulis. Indien gewenst kunt u ook wat amaretto alcohol toevoegen tijdens de bereiding.

TIP:
- Voor een originele bereiding kunt u ook wat frambozensorbet kopen of maken. Maak met vershoudfolie een worst van deze sorbet en plaats dit in de diepvriezer. Maak het amaretti-ijs en neem een langwerpige vorm. Giet wat ijs in de vorm, haal de sorbet uit het papier en leg de worst erop. Daarna giet u de rest van het ijs in de vorm en zet u alles terug in de diepvriezer voor een nacht. Daarna haalt u de volledige blok uit de vorm en snijdt u mooie plakjes ijs met middenin frambozensorbet.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats