|
|
- Plet de amaretti koekjes of mix ze lichtjes in een keukenrobot om groffe kruimels te krijgen.
- Klop de verse room tot slagroom en houd ze koud. Klop de eiwitten eveneens tot ze stijf zijn, voeg dan de suiker erbij en klop opnieuw tot meringue.
- Meng dan de amaretti met de eierdooiers, voeg de opgeklopte slagroom erbij en tenslotte de stijve eiwitten. Giet alles in een vorm en plaats dit een nacht in de diepvriezer.
- Serveer met verse rode vruchten of een coulis. Indien gewenst kunt u ook wat amaretto alcohol toevoegen tijdens de bereiding.
TIP:
- Voor een originele bereiding kunt u ook wat frambozensorbet kopen of maken. Maak met vershoudfolie een worst van deze sorbet en plaats dit in de diepvriezer. Maak het amaretti-ijs en neem een langwerpige vorm. Giet wat ijs in de vorm, haal de sorbet uit het papier en leg de worst erop. Daarna giet u de rest van het ijs in de vorm en zet u alles terug in de diepvriezer voor een nacht. Daarna haalt u de volledige blok uit de vorm en snijdt u mooie plakjes ijs met middenin frambozensorbet. |