laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Roerbak met garnalen
  ingrediënten:
   
  • 400 gr kortkokende zilvervliesrijst
  • zout
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 stukje van 2 cm geraspte gemberwortel
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 rood pepertje zonder zaadjes en in ringetjes gesneden
  • 200 gr doperwten
  • 250 gr gepelde roze garnalen
  • 1 ei
  • 2 el sojasaus of ketjap asin
  • 1 bosuitje in ringetjes gesneden
  bereiding:
    - Kook de zilvervliesrijst in water met zout gaar.
- Verhit de olie in een wok, fruit de ui met de gemberwortel en het pepertje 5 minuten in de hete olie.
- Voeg de doperwtjes, de garnalen en het kerriepoeder toe en bak alles al omscheppend kort op ee hoog vuur totdat het gerecht door en door heet is.
- Schuif alles aan de kant en bak het ei al roerende rul, schep het garnalenmengsel met de rijst en het ei door elkaar en warm alles goed door.
- Garneer met de bosui.
- Lekker met roergebakken paksoi of peultjes met taugé
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats