laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Keizerinrijst
  ingrediënten:
   
  • 50 cl volle melk
  • kaneelpoeder
  • 100 g griessuiker
  • 2 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 g abrikozen
  • 9 blaadjes gelatine
  • 25 cl opklopbare room
  • 60 g ronde voorgekookte rijst
  bereiding:
    - Breng de melk aan de kook. Doe er een snuifje zout, het kaneelpoeder, de vanillesuiker en de rijst bij en laat 20 min. koken op laag vuur. Meng de griessuiker eronder en laat afkoelen.
- Laat de gelatineblaadjes 10 min. weken in een slakom met koud water. Wring de gelatine uit tussen de vingers en doe ze na de kooktijd bij de kokende rijst. Klop alles en laat afkoelen.
- Voeg met een spatel, en terwijl u de massa goed opheft, het stijfgeklopte eiwit, de met de vanillesuiker opgeklopte room en de abrikozenlikeur toe en giet alles in een charlottevorm die u vooraf heeft ingesmeerd met olie.
- Laat 6 u opstijven in de koelkast. Mix de abrikozen en het sap tot een vloeiende saus.
- Haal het dessert uit de vorm en overgiet het met abrikozensaus. Dien koud op.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats