Sachertorte van Amandine |
|
ingrediënten: |
|
|
140 gr. boter
200 gr. chocoladeschilfers
8 eieren
30 gr. poedersuiker
1/2 koffielepel bakpoeder
160 gr. griessuiker
200 gr. abrikozenconfituur
200 gr. chocoladeglazuur
150 gr. bloem
suikerglazuur |
|
bereiding: |
|
|
Smelt de boter en roer samen met de griessuiker tot een roomachtig geheel.
Smelt de chocolade au bain marie en laat roerend afkoelen. Roer de chocolade samen met de boter schuimig.
Scheid de eierdooiers van de eiwitten en voeg de eierdooiers geleidelijk aan het cholocademengsel toe. Klop krachtig.
Klop het eiwit stijf en roer er de poedersuiker onder. Overgiet hiermee de chocoladeroom. Zeef bloem en bakpoeder op het eiwit en meng alles.
Bekleed de springvorm met bakpapier en stort het deeg erin. Bak gaar. Laat even afkoelen en ontvorm. Laat afkoelen.
Roer de abrikozenconfituur op een klein vuurtje glad en bestrijk er het gebak mee. Laat even rusten.
Overgiet het gebak met chocoladeglazuur. Schrijf met suikerglazuur "Sachertorte" op de taart.
baktijd/temp.: 45 min / 180°C |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|