Aardappel-preischotel met tomaat en kaas : |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 eetlepel (zonnebloem)olie
- 250 gram gesneden prei
- 2 (tros)tomaten
- 500 gram gekookte aardappelen (vastkokers)
- zout
- peper
- 100 gram geraspte belegen kaas
- 1/8 liter slagroom
|
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de olie in een wok of koekenpan en roerbak de prei ca. 3 minuten. Laat de prei uitlekken in een vergiet. Ontvel de tomaten eventueel. Snijd de tomaten en aardappelen in plakjes. Bekleed de bodem van een ovenschaal met de helft van de aardappel, verdeel eerst de prei erover en vervolgens de tomaat. Bestrooi de groenten met zout en peper en dek het geheel af met de rest van de aardappel. Strooi de helft van de kaas over de aardappel en meng de rest met de slagroom. Schenk het roommengsel over de schotel. Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|