laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Aardappel-preischotel met tomaat en kaas :
  ingrediënten:
   
  • 1 eetlepel (zonnebloem)olie
  • 250 gram gesneden prei
  • 2 (tros)tomaten
  • 500 gram gekookte aardappelen (vastkokers)
  • zout
  • peper
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • 1/8 liter slagroom
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de olie in een wok of koekenpan en roerbak de prei ca. 3 minuten. Laat de prei uitlekken in een vergiet. Ontvel de tomaten eventueel. Snijd de tomaten en aardappelen in plakjes. Bekleed de bodem van een ovenschaal met de helft van de aardappel, verdeel eerst de prei erover en vervolgens de tomaat. Bestrooi de groenten met zout en peper en dek het geheel af met de rest van de aardappel. Strooi de helft van de kaas over de aardappel en meng de rest met de slagroom. Schenk het roommengsel over de schotel. Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats