|
|
|
Roodbaars met saffraanboter |
|
ingrediënten: |
|
|
- 4 roodbaarsfilets van ongeveer 180 gr.
- aardappelpuree
- 1 kleine prei
- 100 gr rucola
- 2 el olijfolie
- 1 broccoli
- 1 zongedroogde tomaat in olie, in reepjes gesneden[color=blue:e0aa5dd2d9]
- **Voor de saus[/color:e0aa5dd2d9]
- 40 ml olijfolie
- 40 gr gehakte sjalot
- 100 ml noilly prat
- 100 ml witte wijn
- een paar saffraandraadjes
- wat visbouillon
- 300 ml room
|
|
bereiding: |
|
|
- Pocheer de vis in een court bouillon of stoom hem gaar.
- Blancheer de broccoliroosjes en meng de puree pet het fijngesneden preiwit, een handvol fijngesnipperde rucola en twee el olijfolie.
- Laat de gesnipperde sjalot zweten in de warme olijfolie, voeg de noilly prat, de wijn,de saffraan en visbouillon toe.
- Laat tot de helft inkoken en voeg dan de room toe.
- Laat weer inkoken tot de gewenste dikte.
- Schep de puree in het midden van de borden en schik er de repen vis rond.
- Werk af met de broccoli en saus en garneer met repeen zongedroogde tomaten. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|