laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Roodbaars met saffraanboter
  ingrediënten:
   
  • 4 roodbaarsfilets van ongeveer 180 gr.
  • aardappelpuree
  • 1 kleine prei
  • 100 gr rucola
  • 2 el olijfolie
  • 1 broccoli
  • 1 zongedroogde tomaat in olie, in reepjes gesneden[color=blue:e0aa5dd2d9]
  • **Voor de saus[/color:e0aa5dd2d9]
  • 40 ml olijfolie
  • 40 gr gehakte sjalot
  • 100 ml noilly prat
  • 100 ml witte wijn
  • een paar saffraandraadjes
  • wat visbouillon
  • 300 ml room
  bereiding:
    - Pocheer de vis in een court bouillon of stoom hem gaar.
- Blancheer de broccoliroosjes en meng de puree pet het fijngesneden preiwit, een handvol fijngesnipperde rucola en twee el olijfolie.
- Laat de gesnipperde sjalot zweten in de warme olijfolie, voeg de noilly prat, de wijn,de saffraan en visbouillon toe.
- Laat tot de helft inkoken en voeg dan de room toe.
- Laat weer inkoken tot de gewenste dikte.
- Schep de puree in het midden van de borden en schik er de repen vis rond.
- Werk af met de broccoli en saus en garneer met repeen zongedroogde tomaten.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats