laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Galzoni met prei en olijven
  ingrediënten:
   
  • 350 gram bloem
  • 1 volle theelepel zout
  • 15 gram bakkersgist
  • 1 dl. lauwwarm water
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 dl. droge witte wijn
  • 2 dl. slagroom
  • 125 gram gevulde olijven
  • 4 preien in ringen
  • 4 uien in ringen
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  bereiding:
    - Oven voorverwarmen op 220 graden. De olijfolie verhitten.Daarin de de prei en uienringen fruiten, ongeveer 10 minuten op een laag vuurtje.Dan wijn erbij, vuur hoog en de wijn laten verdampen.
- Vuur laag, slagroom, peper, zout en nootmuskaat erbij en 3 minuten laten inkoken.
- Pan van het vuur en dan de olijven erdoor mengen.
- Bakplaat invetten, het deeg in 2 stukken uitrollen tot cirkels van ongeveer 30 cm. doorsnede.Op de ene helft de vulling doen, de rand natmaken met melk en dichtklappen.De randjes dichtdrukken met vork, bestrijken met melk of eiwit.2 of 3 gaatjes prikken in de bovenkant met vork of mes.
- Ongeveer 20 minuten in de oven laten bakken tot de pizza goudbruin van kleur is.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats