laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Geflambeerde ananas
  ingrediënten:
   
  • 1 verse ananas
  • 75 gr boter
  • 1 thl vanillesuiker
  • 1 el griessuiker
  • 25 cl vers sinaasappelsap
  • 3 cl amaretto
  • vanilleijs
  bereiding:
    - Snijd de ananas in dikke schijven en schil ze en verwijder de harde kern.
- Verwarm de boter en voeg de suiker toe.
- Giet het sinaasappelsap erbij en laat 2 minuten inkoken.
- Leg de ananas in de warme saus, verwarm nog even en voeg de amaretto toe, flambeer , leg op een bord in iedere schijf een bolletje vanilleijs en overgiet met de warme saus.
TIP:
- Kies voor een ananas extra sweet, deze variant kost iets meer, maar is zijn prijs meer dan waard.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats