|
|
|
Witlofsalade met mandarijnmayonaise |
|
ingrediënten: |
|
|
5 mandarijntjes
4 eetlepels mayonaise
sap van 1/2 citroen
zout, (versgemalen) peper
4 stronkjes witlof
2 appels (Granny Smith)
2 eetlepels zilveruitjes
2 lente-uien
100 gram 100 g veldsla
50 gram walnoten |
|
bereiding: |
|
|
Pel 4 mandarijntjes en halveer ze overlangs. Halveer 1 mandarijntje en pers hem uit.
Roer een dressing van mayonaise, mandarijnsap en citroensap en breng het op smaak met zout en peper.
Maak de witlof schoon, verwijder de harde kernen en snijd het fijn.
Was de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in partjes. Meng in een kom de witlof met appel, zilveruitjes en de mandarijnmayonaise.
Snijd de lente-uien fijn. Verdeel de veldsla over een schaal en schep de witlofsalade erop.
Bestrooi het met noten en lente-ui. Zet de halve mandarijntjes eromheen.
Tip:
citroensap gaat verkleuring van witlof, appel en banaan tegen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|