laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Mexicaanse eieren
  ingrediënten:
   
  • 4 el traditionele olijfolie
  • 100 gr vers gerookte spekblokjes
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 teentje look gesnipperd
  • 1/2 thl gemalen komijn
  • 4 tomaten in partjes gesneden
  • 4 sneetjes volkorenbrood
  • 4 eitjes
  • peper
  • zout
  • paprikapoeder
  bereiding:
    - Verhit 1 el olie en bak de spekblokjes knapperig uit en schep ze uit de pan.
- Fruit de ui met de look 3 minuten in het bakvet, voeg de komijn en de tomaten toe en bak alles al omscheppend totdat de tomaat zacht is.
- Steek met een koeksteker of een glas (+/- 7 cm doorsnee)uit elke boterham een cirkel.
- Verhit de rest van de olie in een ruime koekenpan, leg de boterhammen in de pan en breek er de eieren erboven.
- Bak ze totdat de onderzijde lichtbruin is, keer de boterhammen en het ei met een brede spatel en bak ook de andere kant lichtbruin.
- Bestrooi ze met peper, zout en paprika naar smaak, en serveer met het tomatenmengsel en de spekjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats