Aardappel-courgetteschotel met kaas : |
|
ingrediënten: |
|
|
- 2 grote aardappelen
- 1 grote courgette
- 1 eetlepel boter
- 150 gram jong belegen Goudse kaas
- zout
- (versgemalen) peper
- paprikapoeder
|
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor op 200°C. Boen intussen de aardappelen schoon onder koud stromend water en snijd ze in plakken van ca. 3/4 cm. Maak de courgette schoon en snijd hem ook in plakken van ca. 3/4 cm. Leg de plakken aardappel en courgette, om en om dakpansgewijs in een ovenschaal en bestrooi ze met zout en peper. Bak de groenten in het midden van de oven in ca. 20 minuten bijna gaar. Snijd intussen de kaas in niet te dunne plakken. Verdeel de plakken kaas over de groenten en laat de kaas in nog ca. 5 minuten iets smelten. Bestuif de kaas met wat paprikapoeder. Lekker met ijsbergsla. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|