|
|
|
Spies met gebakken Sint-Jacobsvruchten, gewokte gr |
|
ingrediënten: |
|
|
- 8 grote Stint-Jacobsvruchten
- 8 kerstomaten
- enkele eetlepelsolijfolie
- 2 gele paprika's
- 50 gr boter
- 1 blokje bouquet provençale
- 300 gr gemengde groenten om te wokken
- 1 blokje bouquet look-peterselie
- enkele blaadjes peterselie
|
|
bereiding: |
|
|
- Spoel de sint-jacobsvruchten onder koud stromend water, verwijder de kuitzak en het vliesje rond de vrucht, steek op een kleine brochette 2 sint-jacobsvruchten en 2 kerstomaten.
- Kook het vruchtvlees van de paprika in wat water volledig gaar, giet af en pureer met een staafmixer, voeg daarna de tablet provençale toe en klop de boter eronder.
- Wok de groentjes op een hoog vuur tot ze beetgaar zijn, voeg even voor het einde de look-peterselie tablet toe en roer zorgvuldig om.
- Bak daana de brochettes kort in hete olijfolie en kruid ze met peper en zout.
- Snij de peterselieblaadjes in reepjes en voeg ze bij de gewokte groentjes, schik vervolgens de groentjes op borden, leg er de brochette op en giet er wat saus erlangs.
- Dien op met gekookte aardappelen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|