laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Lage ribgebraad op jagerswijze
  ingrediënten:
   
  • 1 kg lage ribgebraad
  • 100 boter
  • vers gemalen peper
  • zout
  • 2 el mosterd
  • 3 plakken rookspek
  • 500 gr bospaddestoelen
  • 250 gr zilveruitjes
  • 1/2 fles rode tafelwijn
  • 1 nootje bloemboter
  bereiding:
    - Wrijf het gebraad in met mosterd en laat het aan alle kanten kleuren in de hete boter, kruid met peper en zout en neem het uit de pan.
- Fruit in de braadjus van het vlees de bospaddestoelen, blokjes rookspek en gepelde zilveruitjes.
- Leg het gebraad terug in de pan en overgiet met de rode wijn en laat nog ongeveer 50 minuten bakken op een zacht vuur.
- Neem het vlees uit de pan, snij het in plakken en schik op een warme serveerschotel.
- Breng de saus op smaak indien nodig, roer er een nootje bloemboter door en laat al roerend indikken.
- Giet de saus over het vlees en serveer met kroketten en geglaceerde worteltjes
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats