laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Apple pie
  ingrediënten:
   
  • 250 gr kruimeldeeg
  • 100 gr fijne suiker
  • 30 gr bloem
  • geraspte schil van 1 onbehandelde citroen
  • 125 gr verse kaas (type cottage cheese)
  • 500 gr zoete appelen
  • 1 el melk
  • bloem en vetstof voor de vorm
  • bloemsuiker om af te werken
  bereiding:
    - Verwarm de oven voor op 200°C, rol het deeg uit enn leg het in een ronde, goed beboterde en bebloemde bakvorm (23 cm diameter), snij het teveel aan de zijkanten af, maak er lange repen van.Vermeng in een kom de suiker, de bloem en de geraspte citroenschil, doe er de kaas bij en schep goed om.Schil de appelen, snij ze in fijne partjes en leg de helft op de deegbodem en schep er het kaasmengsel op en dek af met de rest van de appelpartjes.
- Leg reepjes deeg kruiselings over de appelen, las de uiteinden van de reepjes met wat water aan de deegrand en bak gedurende 20 minuten, dek af met bakpapier en laat mog 15 minuten bakken, werk af met gezeefde bloemsuiker en serveer bij voorkeur warm, met een bolletje vanille ijs.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats