laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Wild konijn met bosbessenconfiture en Barbàr Winte
  ingrediënten:
   
  • 750 gram ontbeend vlees van een wild konijn
  • 125 gram mager gerookt spek (aan een stuk)
  • 2 uien
  • 3 takjes verse tijm
  • 4 eetlepels bosbessenconfiture
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 dl runder- of wildbouillon
  • een flesje Barbàr Winterbok van 30 cl
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • peper uit de molen en zout naar smaak
  bereiding:
    - Het mager gerookt spek in blokjes snijden. De olie verhitten in een braadpan en hierin de blokjes spek om en om bakken. Het in blokjes gesneden vlees hieraan toevoegen en om en om aanbraden totdat de blokjes goudbruin van kleur zijn. Hittebron verlagen en de fijngesneden uien, de helft van het bier, bouillon, en tijm erbij doen. In ruim anderhalf uur zacht stoven.
- Een kwartier voor het einde van de stooftijd de rest van het bier door het stoofvocht roeren. Op smaak brengen met peper en zout.
- Aan het einde van de stooftijd de takjes tijm verwijderen, stoofvocht door een zeef halen, terugdoen bij het vlees en de bosbessenconfiture (of bramenconfiture) door de saus roeren.
- Het vlees en de saus verdelen over voorverwarmde borden. Garneren met fijngehakte peterselie.
- Serveer hierbij aardappelpuree, rode kool met appeltjes en in rode wijn gestoofde peertjes. Drink een gekoeld glas Barbàr Winterbok, liefst op keldertemperatuur.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats