laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Konijn met gedroogde pruimen
  ingrediënten:
   
  • 1 mooi konijn
  • 1 kg dikke uien
  • 50 gr boter
  • 1/2 kg gedroogde pruimen
  • 1 soeplepel bloem
  • 4 flessen Rodenbachbier
  • look
  • tijm, laurier
  • zout, peper
  • 2 kg aardappelen
  bereiding:
    - Laat de pruimen een dag vooraf in een grote hoeveelheid Rodenbachbier weken, zodat ze goed zwellen.
- Snijd het konijn in regelmatige stukken van ca. 50 gr, kruid die met zout en peper en bak ze in boter in een grote kookpot. Voeg de in plakken gesneden uien toe, evenals de geplette look, de tijm en laurier en bestrooi dit alles met de bloem. Laat die een ogenblik kleuren en bevochtig vervolgens met het bier waarin de pruimen werden geweekt.
- Laat het gerecht op een zeer zacht vuur afgedekt 30 minuten sudderen. Leg dan, zonder te mengen, de pruimen op het konijn en laat het in nog 15 minuten verder gaar worden. Verwijder de tijm en de laurier.
- Dien het gerecht in de kookpot zelf op, samen met gekookte aardappelen of aardappelpuree.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats