|
|
|
Konijn met abrikozen |
|
ingrediënten: |
|
|
- Een konijn, in stukken gesneden
- 1 soeplepel reuzel of vet
- 3 tot 4 soeplepels bloem
- 150 gram mager spek, in dobbelsteentjes gesneden
- 4 tassen donker bier van Orval
- een kruidentuiltje, tijm en laurier
- 100 gram gedroogde abrikozen
- 1 soeplepel sterke mosterd
- peper en zout
|
|
bereiding: |
|
|
- Laat de gedroogde abrikozen gedurende een uur trekken in lauw water en laat ze daarna uitlekken.
- Vet smelten in een pan en de stukken konijn braden, samen met het spek.
- Strooi er de bloem bij en roer door elkaar, terwijl het vlees verder
bruint.
- Verminder de temperatuur en voeg er wat bier aan toe, beetje bij
beetje.
- Leg er het kruidentuiltje op, zout en peper toevoegen. Het konijn hoeft
niet in veel vocht te staan. Dek de pan af en laat een uur koken. Voeg
er pas dan de abrikozen bij en laat nog een kwartiertje op het vuur en
voeg af en toe nog wat bier toe.
- Net voor het opdienen haal je het kruidentuiltje uit de pan. Voeg er de
mosterd bij, die je eerst oplost in een beetje saus, zonder te laten
koken. De zure smaak van de abrikozen, past uitstekend bij het konijn!
- Serveren met gebakken aardappels en een mooie pint Orval |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|