|
|
|
Konijn op oma's wijze |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 konijn van ong. 1200 g, versneden
- 250 g vers spek, ontzwoerd en in dobbelsteentjes
- 2 flinke uien, in ringen
- 2 takjes verse tijm
- 1 laurierblad
- een bosje peterselie
- enkel zwarte peperkorrels
- 1 fles bruin tafelbier, 75 cl
- boter
- zwarte peper uit de molen en zout
|
|
bereiding: |
|
|
- Smelt een flinke klont boter in een ruime pan en fruit hierin de spekblokjes kort aan. Neem uit de pan en hou opzij. Laat nu in dezelfde pan de konijnenstukken aan alle kanten mooi bruin kleuren. Doe de spekblokjes terug bij het konijn.
- Voeg vervolgens de ui-ringen, laurier en de peperkorrels toe. Kruidt flink met peper en zout naar smaak. Overgiet met het bier en draai het vuur laag. Laat dit zo ongeveer 1 uur pruttelen onder gesloten deksel tot het vlees gaar is.
- Neem de konijnenstukken uit de pan en hou warm. Werk de saus af met sausbinder en verse peterselie. Giet over de konijnenstukken en dien onmiddellijk op.
- Serveer er gekookte (gestoomde) aardappeltjes bij en appelmoes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|