laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zeevruchten in kreeftensaus
  ingrediënten:
   
  • 650 gr voorgekookte zeevruchten(frutti di mare uit de diepvries)
  • 1/2 blikje kreeftensoep
  • 1 el olijfolie
  • 2 uien
  • 2 wortelen
  • 2 witten van prei
  • 2 stelen selder
  • 2 el bloem
  • 2 dl visbouillon (1/2 blokje opgelost in 2 dl heet water)
  • 2 dl room
  • cayennepeper
  • peterselie voor versiering
  • 1 ? 2 el sherry
  • peper en zout
  bereiding:
    - Hak de ui fijn, snij de selder, de wortelen en de prei in schijfjes en snipper de peterselie fijn.

- Stoof de groenten beetgaar in de olijfolie, voeg de diepgevroren voorgekookte zeevruchten toe en laat nog even verwarmen(niet langer dan nodig, anders worden ze taai)
- Laat de boter smelten in een kookpan en roer er de bloem door . Laat even bakken .
- Voeg er da lichte room en de bouillon toe al roerend. breng al roerend aan de kook
- Meng 1/2 blikje kreeftensoep door de saus. kruid zeer goed met cayennepeper, peper en zout. breng op smaak met de cherry.
- Voeg de groenten met de zeevruchten (met het kookvocht) bij de saus en warm eventjes op.
- Overstrooi met peterselie .

TIP:
- In kleine porties ( ongeveer de helft ) kan u dit gerecht als voorgerecht opdienen, bv. gegratineerd in een schelp, bestrooid met wat paneermeel of gemalen kaas en een nootje boter. Serveren met stokbrood of fleurons (halves-maantjes in bladerdeeg, enkele min. verwarmd in de oven)
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats