|
|
- Hak de ui fijn, snij de selder, de wortelen en de prei in schijfjes en snipper de peterselie fijn.
- Stoof de groenten beetgaar in de olijfolie, voeg de diepgevroren voorgekookte zeevruchten toe en laat nog even verwarmen(niet langer dan nodig, anders worden ze taai)
- Laat de boter smelten in een kookpan en roer er de bloem door . Laat even bakken .
- Voeg er da lichte room en de bouillon toe al roerend. breng al roerend aan de kook
- Meng 1/2 blikje kreeftensoep door de saus. kruid zeer goed met cayennepeper, peper en zout. breng op smaak met de cherry.
- Voeg de groenten met de zeevruchten (met het kookvocht) bij de saus en warm eventjes op.
- Overstrooi met peterselie .
TIP:
- In kleine porties ( ongeveer de helft ) kan u dit gerecht als voorgerecht opdienen, bv. gegratineerd in een schelp, bestrooid met wat paneermeel of gemalen kaas en een nootje boter. Serveren met stokbrood of fleurons (halves-maantjes in bladerdeeg, enkele min. verwarmd in de oven) |