|
|
- Zet 1 dl zwarte thee, laat afkoelen en vermeng met de honing en de rode port. Prik de gedroogde vijgen in met een naald en leg ze in de marinade, zet een nacht weg in de koelkast.
- Haal s'anderendaags de vijgen uit de marinade en breng de marinade aan de kook en doe dan de vijgen er weer bij, laat ongeveer tien minuten zacht koken, tot de marinadeingedikt is.
- Snij de eendenfiletsop de velkant in, kruid ze met peper en leg ze op de velkant in de pan en laat ze tien minuten zachtjes bakken.
- Giet het vet weg, keer de filets om en laat ze nog 3 minuten bakken, neem het vlees uit de pan en deglaceer met de sherryazijn en 3 el van de ingekookte stroop, leg er de filets weer bij, dek af en laat 10 minuten staan op een heel zacht vuur.
- Snij het vlees in fijne plakjes en werk af met de saus, leg er de vijgen bij en eventueel een blaadje citroenmelisse.
- Dien op met rijst. |