laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Chakchouka (Tunesische groentenomelet)
  ingrediënten:
   
  • 3 el olijfolie
  • 1 gele ui in dunne plakjes
  • 400 gr rode paprika in schijfjes
  • 1 of 2 verse rode chili-pepers fijngehakt
  • 750 gr rijpe tomaten fijngehakt
  • 4 eieren
  • peper en zout
  bereiding:
    - Verhit de olie in een diepen pan met dikke bodem en fruit de ui zachtjes tot hij gaar begint te worden en een beetje kleur krijgt.
- Voeg de paprika's en chilipepers toe en bak ze bijna gaar, roer af en toe.
- Roer er de tomaten door en bak de groenten nog zo'n 8 minuten, of tot ze gaar maar nog niet papperig zijn.
- Voeg zout, peper en desgewenst suiker toe.
- Maak 4 diepe kuiltjes in het groentemengsel en breek er de eieren in, dek de pan af en laat de eieren op een lage hittebron naar wens opstijven, bedruip ze een- of tweemaal met kookvocht.
- Dien het gerecht direct op.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats