|
|
|
Blinde vinken in groentestoverij |
|
ingrediënten: |
|
|
- 4 à 6 blinde vinken
- 100 gr gerookt spek in blokjes gesneden
- 300 gr broccolimix (diepvries)
- 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
- 100 gr verse kleine champignons
- 2 sjalotten
- 1,5 el kruidentuiltje
- 2 el boter
- sausbinder
- peper en zout
|
|
bereiding: |
|
|
- Verhit de boter in een stoofpot en kleur de blinde vinken goudbruin aan alle zijden, voeg de gesnipperde sjalotten en blokjes gerookt spek toe en schep om.
- Voeg de diepgevroren broccolimix en de tomatenstukjes toe, kruid met peper en zout en 1,5 el kruidentuiltje.
- Laat afgedekt zachtjes sudderen gedurende 15 minuten, voeg de champignons toe ( indien gewenst snijdt u ze eerst in twee), en laat nog 10 à 15 minuten sudderen, bind indien nodig met wat sausbinder.
- Schep de groentestoverij rond het vlees en serveer met rijst, aardappelen of pasta. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|