laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Sneeuweieren met vanillesaus
  ingrediënten:
   
  • 8 eieren
  • 250 g poedersuiker
  • 1 l melk
  • 1 vanillestokje
  • 2 el suiker
  • 1 thl maizena en 4 el geschaafde/geroosterde amandelen.
  • 1/2 theel. zout,
  bereiding:
    - Splits de eieren met de eierscheider.
- Roer de dooiers met de suiker tot een schuimige massa.
- Breng de melk met het opengespleten stokje aan de kook.
- Laat dit 20 minuten zachtjes trekken.
- Voeg een beetje warme melk toe aan de dooiers.
- Roer dit los en schenk alles in de pan.
- Bind het geheel op een lage stand van de warmtebron.
- Laat dit al roerende afkoelen.
- Klop het eiwit stijf met de overige suiker en de maizena.
- Breng het water met het zout aan de kook.
- Vorm van het schuim met 2 lepels sneeuwballen.
- Laat deze in de kookpan in ca. 6 min. garen.
- Draai ze regelmatig en laat ze uitlekken in een vergiet.
- Serveren met vanillesaus en de amandelen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats