|
|
|
Mexicaanse bonenschotel |
|
ingrediënten: |
|
|
- 450 gram tomaat (gepeld)
- 250 gram bonen (bruin,droog)
- 125 gram kaas
- 5 theelepel chilipoeder
- 3 uien
- 2 el olie
- 1.50 theelepel oregano
- 1 teentje look
- naar smaak peper
- naar smaak zout
|
|
bereiding: |
|
|
- Kook de geweekte bonen in het weekwater met zout gedurende 2 uur tot ze gaar zijn en het meeste water is opgenomen. Rasp de kaas.
- Laat de bonen uitlekken en bewaar het kookwater.
- Fruit de ui in de olie goudbruin, voeg vervolgens de tomaten toe. Fruit dit tot moes. Voeg de bonen toe met ongeveer vier eetlepels kooknat, oregano, knoflook en chilipoeder. Roer alles goed door elkaar. Strooi de kaas erover en roer zolang tot deze gesmolten is. Breng alles dan op smaak met peper en zout.
- Dit gerecht is extra lekker met de Spaanse pannekoek en een grote kom gemengde salade. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|