laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Romige wortelsoep
  ingrediënten:
   
  • 1 ui
  • 500g winterwortel
  • 25g boter
  • 1 teentje look
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 1 bekertje creme fraiche
  • 50g harde geitekaas
  • 2 bouillontabletten
  • 6 takjes peterselie
  bereiding:
    - Ui pellen en snipperen. Winterwortels schoonmaken en in kleine stukjes snijden.
- In braadpan boter verhitten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Ui en wortel erdoor scheppen en al omscheppend ca. 3 minuten zachtjes bakken. Italiaanse kruiden en creme fraiche erdoor scheppen. Met de deksel op de pan wortel en ui in ca. 20 minuten zachtjes gaarstoven.
- In een keukenmachine wortelmengsel pureren of wortelmengsel boven een andere pan door zeef wrijven en terugdoen in de pan. Korstjes van kaas snijden en kaas grof raspen. In schaaltje doen.

- Boven wortelmengsel bouillontabletten verkruimelen en 1/2 liter water toevoegen. Aan de kook brengen en ca. 5 minuten al roerende zachtjes verwarmen.
- Soep in vier diepe borden scheppen. Peterselie erboven fijnknippen.
- Aan tafel geitekaas erover strooien.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats