Romige wortelsoep |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 ui
- 500g winterwortel
- 25g boter
- 1 teentje look
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- 1 bekertje creme fraiche
- 50g harde geitekaas
- 2 bouillontabletten
- 6 takjes peterselie
|
|
bereiding: |
|
|
- Ui pellen en snipperen. Winterwortels schoonmaken en in kleine stukjes snijden.
- In braadpan boter verhitten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Ui en wortel erdoor scheppen en al omscheppend ca. 3 minuten zachtjes bakken. Italiaanse kruiden en creme fraiche erdoor scheppen. Met de deksel op de pan wortel en ui in ca. 20 minuten zachtjes gaarstoven.
- In een keukenmachine wortelmengsel pureren of wortelmengsel boven een andere pan door zeef wrijven en terugdoen in de pan. Korstjes van kaas snijden en kaas grof raspen. In schaaltje doen.
- Boven wortelmengsel bouillontabletten verkruimelen en 1/2 liter water toevoegen. Aan de kook brengen en ca. 5 minuten al roerende zachtjes verwarmen.
- Soep in vier diepe borden scheppen. Peterselie erboven fijnknippen.
- Aan tafel geitekaas erover strooien. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|