Croissants met pesto en geitenkaas |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 verpakking grote croissants
- 12 theelepels rode pesto
- 12 stukjes zachte geitenkaas of feta
- 1 losgeklopt ei
- bloem om de werkplek mee te bestrooien
|
|
bereiding: |
|
|
- Open de verpakking en rol het deeg uit op de met bloem bestoven werkplek.
- Snijd de driehoeken doormidden en wel zodanig dat er 12 driehoeken ontstaan. Leg op ieder driehoekje een theelepel rode pesto en een stukje geitenkaas. Rol nu het deeg op van de brede kant naar de punt en leg alles op een ingevet of met vetvrij papier bekleed bakblik.
- Bestrijk de deegrolletjes met losgeklopt eigeel en laat ze zo?n 10 minuten rusten.
- Bak deze rolletjes vervolgens op 200 graden in circa 8 minuten af in een voorverwarmde oven.
- Serveer de croissantjes warm en drink hierbij een fijne en fruitige wijn.
Of het nu Italiaans of Frans is, het valt (bijna) altijd in de smaak...! |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|