Vegetarische stamppot van groene kool |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 kg aardappelen
- 1/2 kg gesneden groene kool
- 2 grote uien
- 1 volle theelepel hete kerriepoeder
- 1 volle theelepel sambal brandal
- 1 groentebouillontablet
- 3 eetlepels olie of 40 gram plantaardige margarine
- 1 doosje Quorn, neutraal van smaak
- 2 ons geraspte Hollandse geitenkaas
- 1 dl magere of halfvolle melk
- wat zout en wat peper
|
|
bereiding: |
|
|
- Pel de uien en snijd deze in halve ringen. Laat vervolgens de olie of margarine in een hapjespan of wok heet worden. Fruit hierin de gesneden uien samen met de Quorn, kerrie, sambal en het (verkruimeld) bouillontablet. Voeg de kool toe en roerbak of stoof het geheel (met deksel half op pan) gedurende circa 25 minuten.
- Schil de aardappelen, was deze en kook ze gaar. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Roer nu alles door elkaar en maak het geheel smeuig met de melk. Warm een en ander tenslotte nog 5 minuten goed door en voeg naar smaak zout en peper toe. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|