Vlinderpasta met room-basilicum en zalm |
|
ingrediënten: |
|
|
- 200 gram vlinderpasta
- 1 blokje kipbouillon
- 250 gram broccoli
- 100 ml witte wijn
- 1 theelepel grof gehakte peterselie
- sap van 1 halve citroen
- 250 tot 300 gram zalmfilet
- 1 zakje room-basilicum
- peper en zout
|
|
bereiding: |
|
|
- Kook 200 gram vlinderpasta beetgaar in ruim water met 1 blokje kipbouillon.
- Kook vervolgens de broccoli in water. Voeg hieraan een beetje zout toe.
- Snijd de zalm in stukken van 3 bij 3 cm.
- Doe de witte wijn en 300 ml water in een pan en voeg hieraan de peterselie, het citroensap en een mespuntje peper en zout toe. Gaar hierin de zalm gedurende 2 à 3 minuten en giet deze af. Bewaar 50 ml van het kookvocht en vul dit aan met 150 ml water.
- Voeg de inhoud van het zakje room-basilicum toe en bereid de saus volgens de gebruiksaanwijzing. Verdeel de pasta en de zalm over de borden en schenk de saus er overheen. Serveer de broccoli erbij. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|