|
|
|
Toscaanse Runderstoofschotel |
|
ingrediënten: |
|
|
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 tenen gepelde en gehakte look
- 1 eetlepel verse en gehakte rozemarijn
- 1 kruidnagel
- 1 laurierblad
- 1 afgestreken eetlepel zout en wat peper
- 1 glas rode wijn
- 2 kleine blikjes tomatenpuree, losgeroerd met water
- 750 gram riblappen in dobbelstenen gesneden
|
|
bereiding: |
|
|
- Verwarm een braadpan en giet de olijfolie in deze pan. Smoor hierin op een laag vuur de rozemarijn en de knoflook lichtbruin. Voeg vervolgens het vlees, de specerijen, het zout en de peper toe. Bak het vlees aan alle kanten mooi bruin. Schuif hierna het vlees aan de kant en giet de wijn op de bodem van de pan.
- Laat ongeveer 1/3 deel van deze wijn verdampen. Voeg de tomatenpuree toe tot het vlees net onderstaat. Breng een en ander aan de kook, doe het deksel op de pan en laat het geheel ruim 2 uur sudderen op de kleinste pit. Roer af en toe en voeg, indien nodig, wat water toe.
- Controleer hierna of het vlees mals is en proef of er nog zout en peper nodig is (mocht het vlees nog niet goed gaar zijn, laat het dan nog een half uurtje sudderen). Garneer het vlees bij het opdienen met takjes verse rozemarijn. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|