laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Koolvis met geconfijte tomaten
  ingrediënten:
   
  • 4 koolvisfilets van 200 g
  • 400 g gekonfijte tomaten (gedroogde tomaat op vocht)
  • 4 eetlepels fijngesneden citroenmelisse
  • 1/2 l visfumet
  • 1/2 l room
  • 1 dl witte wijn
  • 50 g boter
  • peper en zout
  bereiding:
    - Laat de gekonfijte tomaten uitlekken. Snijd de citroenmelisse fijn.
- Voor de vissaus: breng de visfumet en de witte wijn aan de kook, voeg de room toe en laat inkoken tot sausdikte. Bind de saus eventueel met wat klontjes boter of een witte roux. Kruid met peper en zout.
- Voeg de gekonfijte tomaten en citroenmelisse bij de vissaus en houd warm.
- Kruid de koolvisfilet met peper en zout. Bak de visfilets 8 tot 10 minuten in boter of stoom ze 10 tot 12 minuten in een stoommandje of afgedekt in de oven op 200°C.
- Verdeel de saus over diepe borden, leg de visfilet erop en versier met citroenmelisse. Serveer eventueel met natuuraardappelen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats