laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Chocolademascarpone met sinaasappel
  ingrediënten:
   
  • 1 reep bittere chocola (75 gram)
  • 500 gram mascarpone
  • 100 gram poedersuiker
  • 2 sinaasappels
  • circa 4 eetlepels sinaasappelsap
  • 4 blaadjes munt
  bereiding:
    - Hak of rasp de chocola in zeer kleine stukjes.
- Roer de poedersuiker door de mascarpone. Was een sinaasappel en rasp deze zonder het wit aan te raken tot er 1 eetlepel geraspte schil is ontstaan.
- Pers de sinaasappel uit. Doe de geraspte schil in het sinaasappelsap en laat dit ongeveer een uur staan.
- Schil de tweede sinaasappel en snijd met een scherp mes het vruchtvlees tussen de vliezen uit.

- Verdeel de mascarpone in twee porties van 250 gram.
- Roer de geraspte chocola door de ene portie.
- Klop ongeveer 4 eetlepels sinaasappelsap met de gemarineerde schilletjes door de rest van de mascarpone tot een lobbig mengsel.
- Verdeel de chocolademascarpone over 4 hoge glazen. Leg hier stukjes sinaasappel op. Dek deze laag toe met de sinaasappelmascarpone.
- Garneer dit met een blaadje munt.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats