Bananenbrood |
|
ingrediënten: |
|
|
- 3 erg rijpe bananen
- het sap van 1 citroen
- 100 gr plantaardige margarine
- 125 gr oersuiker
- 150 gr volkorenmeel
- ? theel zout
- ? theel zuiveringszout
- evt. 125 gr fijngehakte dadels
- evt. 125 gr noten, geroosterde zonnebloempitten of kokos
|
|
bereiding: |
|
|
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Prak de bananen en meng ze met citroensap totdat ze glad zijn. Meng margarine en oersuiker goed door elkaar en voeg het bananenmengsel toe. Goed roeren.
- Roer de droge ingredienten in een aparte schaal door elkaar. Voeg aan het bananenmengsel toe en roer indien gewenst de dadels en noten erdoor. Het deeg zal erg stijf zijn.
- Doe het in een ingevet broodblik en bak het gedurende 30 tot 45 minuten.
- Om te kijken of het brood gaar is steek je een breinaald in het brood: als die er weer schoon uit komt is het brood gaar.
- Lekker als tussendoortje of bij de thee. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|