laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 crema di pomodoro con basilico
  ingrediënten:
   
  • 3 lenteuitjes
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 takje tijm
  • 600 gram pruimtomaten
  • 2 el room
  • 1 el suiker
  • 400 gram stukjes tomaat uit blik
  • 1/2 liter vleesbouillon
  • 2 draadjes saffraan
  • 4 takjes basilicum
  • 2 el olijfolie
  • 4 el half-stijf geklopte slagroom
  • zout en peper
  bereiding:
    - Maak de lenteuitjes schoon, snij de bleekselderij in stukjes en stroop de blaadjes van de tijm.
- Was de verse tomaten en snijd ze in stukjes.
- Verhit de olijfolie in een hoge pan en fruit ui, bleeksederij, tijm en tomaten 5 minuten aan.
- Roer de suiker door de stukjes tomaat uit blik en doe deze met de bouillon bij het tomatenmengsel in de pan. Voeg de saffraan toe en breng het ge- heel aan de kook. Laat de soep 30 minuten zachtjes pruttelen.



- Pureer de soep en roer de room erdoor.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Scheur de basilicumblaadjes in smalle reepjes en roer ze door de soep.
- Schep de soep in borden en garneer met een eetlepel slagroom.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats