crema di pomodoro con basilico |
|
ingrediënten: |
|
|
- 3 lenteuitjes
- 1 stengel bleekselderij
- 1 takje tijm
- 600 gram pruimtomaten
- 2 el room
- 1 el suiker
- 400 gram stukjes tomaat uit blik
- 1/2 liter vleesbouillon
- 2 draadjes saffraan
- 4 takjes basilicum
- 2 el olijfolie
- 4 el half-stijf geklopte slagroom
- zout en peper
|
|
bereiding: |
|
|
- Maak de lenteuitjes schoon, snij de bleekselderij in stukjes en stroop de blaadjes van de tijm.
- Was de verse tomaten en snijd ze in stukjes.
- Verhit de olijfolie in een hoge pan en fruit ui, bleeksederij, tijm en tomaten 5 minuten aan.
- Roer de suiker door de stukjes tomaat uit blik en doe deze met de bouillon bij het tomatenmengsel in de pan. Voeg de saffraan toe en breng het ge- heel aan de kook. Laat de soep 30 minuten zachtjes pruttelen.
- Pureer de soep en roer de room erdoor.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Scheur de basilicumblaadjes in smalle reepjes en roer ze door de soep.
- Schep de soep in borden en garneer met een eetlepel slagroom. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|