|
|
|
Andijvietaart met paprika |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:- 1,5 ui
- 1 rode paprika
- 4 augurken
- 1 krop andijvie (ca. 600 gr.)
- 1 el boter
- 3 eieren,
- 1 dl room
- peper
- 1/2 bakje tuinkers
- 40 gr. Parmezaanse kaas
- 2 el bieslook
- 1 blikje croissantdeeg
|
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor op 225 graden. Snipper 1 ui, snij de halve ui in ringen. Snijd de paprika in stukjes. Snijd 2 augurken in stukjes. Snijd de andijvie in dunne reepjes, wassen en laten uitlekken. Verhit de boter in een pan. Fruit de gesnipperde ui ca. 3 mn. Bak paprika en andijvie ca. 2 min. mee. Laten afkoelen.
Eieren loskloppen met room en peper. Helft van tuinkers erboven fijnknippen. Door eimengesel roeren: andijviemengsel, augurk, kaas en bieslook. Springvorm 24 cm invetten. Bekleden met croissantdeeg. groenten-eimengsel in vorm schenken. In midden van oven taart in ca. 25 min. goudbruin en gaarbakken. Uit oven rand van vorm verwijderen. Garneren met uiringen, rest van tuinkers en augurken. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|