laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Andijvietaart met paprika
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
  • 1,5 ui
  • 1 rode paprika
  • 4 augurken
  • 1 krop andijvie (ca. 600 gr.)
  • 1 el boter
  • 3 eieren,
  • 1 dl room
  • peper
  • 1/2 bakje tuinkers
  • 40 gr. Parmezaanse kaas
  • 2 el bieslook
  • 1 blikje croissantdeeg
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 225 graden. Snipper 1 ui, snij de halve ui in ringen. Snijd de paprika in stukjes. Snijd 2 augurken in stukjes. Snijd de andijvie in dunne reepjes, wassen en laten uitlekken. Verhit de boter in een pan. Fruit de gesnipperde ui ca. 3 mn. Bak paprika en andijvie ca. 2 min. mee. Laten afkoelen.

Eieren loskloppen met room en peper. Helft van tuinkers erboven fijnknippen. Door eimengesel roeren: andijviemengsel, augurk, kaas en bieslook. Springvorm 24 cm invetten. Bekleden met croissantdeeg. groenten-eimengsel in vorm schenken. In midden van oven taart in ca. 25 min. goudbruin en gaarbakken. Uit oven rand van vorm verwijderen. Garneren met uiringen, rest van tuinkers en augurken.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats