|
|
|
Hamspiesen |
|
ingrediënten: |
|
|
- 2 dikke plakken ham (elk 120 g)
- bakboter of olie
- 6 ontpitte, gedroogde pruimen
- 1 klein blikje ananasschijven (2 stuks)
- spiesjes
- penseel
|
|
bereiding: |
|
|
Bereiding:
- Week de pruimen in lauw water.
- Laat de ananasschijfjes uitlekken en snij er twee in stukjes.
- Snij de ham in reepjes.
- Laat de pruimen uitlekken en wikkel ze in een hamreepje.
- Wikkel de stukjes ananas in de overige hamreepjes.
- Rijg afwisselend een pruim en een stukje ananas aan de spiesjes.
- Bestrijk alles met boter of olie. Gebruik eventueel een penseel.
- Laat de brochettes een 10-tal minuten hevig roosteren onder de hete grill of op de BBQ. Draai ze nu en dan om.
- Serveer de spiesjes met een koude rijstsla. Het presenteert heel mooi als u de gebakken brochettes in een ongesneden brood steekt en zo op tafel zet. Als u kiest voor een miniversie hebt u een lekker aperitiefhapje voor de barbecue.
TIP:
Gebruik steeds gekookte ham om te verwarmen. Als u gerookte of gedroogde ham opwarmt, smaakt het gerecht veel zouter en verliest het te veel van zijn unieke smaak. Wilt u toch gerookte vleeswaren gebruiken? Voeg ze dan zo laat mogelijk toe. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|