laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Vlug klaar lente-ui hachee met varkenshaas en caju
  ingrediënten:
   
  • 250 g varkenshaas
  • 1/4 bouillonblokje (vlees)
  • 2 lenteuitjes
  • 1 eetlepel cajunkruiden
  • 40 g boter
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 theelepel basterdsuiker
  • 1 theelepel bloem
  bereiding:
    Bereiding: 15 minuten
- Snijd de varkenshaasjes in plakken van 1 cm dikte.
- Wrijf het vlees in met cajunkruiden (houd 1 theel. apart) en laat het geheel even trekken.
- Snijd de lente-uitjes (ook het groen) in schuine stukjes van ca. 2 cm.
- Verhit 20 g boter in een ruime koekenpan en bak hierin de lente-ui met de suiker op een hoog vuur al roerende goudbruin.
- Roer de bloem en 1 theel. cajunkruiden erdoor en vervolgens 2 dl water, 1/4 bouillontablet en de azijn. Laat de lente-uisaus op een matig vuur 5 minuten koken.
- Verhit de rest van de boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin de plakjes varkenshaas om en om bruin. Leg ze in de saus en laat het geheel nog 2 minuten pruttelen.
- Lekker met gekookte aardappelen en peultjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats