Vlug klaar lente-ui hachee met varkenshaas en caju |
|
ingrediënten: |
|
|
- 250 g varkenshaas
- 1/4 bouillonblokje (vlees)
- 2 lenteuitjes
- 1 eetlepel cajunkruiden
- 40 g boter
- 1 eetlepel azijn
- 1 theelepel basterdsuiker
- 1 theelepel bloem
|
|
bereiding: |
|
|
Bereiding: 15 minuten
- Snijd de varkenshaasjes in plakken van 1 cm dikte.
- Wrijf het vlees in met cajunkruiden (houd 1 theel. apart) en laat het geheel even trekken.
- Snijd de lente-uitjes (ook het groen) in schuine stukjes van ca. 2 cm.
- Verhit 20 g boter in een ruime koekenpan en bak hierin de lente-ui met de suiker op een hoog vuur al roerende goudbruin.
- Roer de bloem en 1 theel. cajunkruiden erdoor en vervolgens 2 dl water, 1/4 bouillontablet en de azijn. Laat de lente-uisaus op een matig vuur 5 minuten koken.
- Verhit de rest van de boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin de plakjes varkenshaas om en om bruin. Leg ze in de saus en laat het geheel nog 2 minuten pruttelen.
- Lekker met gekookte aardappelen en peultjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|