laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Biefstuk met oesterzwammen
  ingrediënten:
   
  • 4 gepelde biefstukken van elk 180 g
  • 600 g oesterzwammen
  • 3 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 75 g boter
  • 1 dl kalfsjus
  • zout, versgemalen peper
  bereiding:
    - Maak de paddestoelen schoon, spoel zo nodig en snijd in plakjes.
- Schil de sjalotten en snipper fijn.
- Pel en hak het knoflokteentje.
- Verhit tweederde van de boter in een pan en fruit de oesterzwammen en de sjalotten. Doe er dan de knoflook en de peterselie bij, zout en peper en laat 3 min. sudderen.
- Zout intussen het vlees lichtjes en bak het 2 tot 3 min. aan elke kant op hoog vuur in de rest van de boter in een andere pan.
- Neem de biefstukken uit de pan. Houd ze warm tussen twee diepe borden.
- Deglaceer de braadjus met een scheutje water. Giet de kalfsjus erbij. Laat eventjes opkoken.
- Leg de biefstukken op warme borden, garneer met de paddestoelen en de saus en dien dadelijk op.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats