Pasta met prei en artisjokken |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen:- 1/2 eetlepel olijfolie
- 3 stronken prei; in dunne reepjes
- zout; naar smaak
- 1 blikje artisjokbodems; afgegoten, in blokjes
- 1 theelepel citroenschil; geraspt
- 1 eetlepel vers citroensap
- 1/2 eetlepel olijfolie
- versgemalen peper; naar smaak
- gekookte pasta; genoeg voor 2 personen
- 3-4 eetlepels verse peterselie; fijngesneden
|
|
bereiding: |
|
|
Verhit de olijfolie en bak de prei met zout tot de prei zacht is geworden, een minuut of 7. Voeg de blokjes artisjokbodem toe en bak het nog 1 minuut.
Maak ondertussen een sausje van citroenschil, -sap, olijfolie en zwarte peper en meng dit door de (nog warme) pasta. Schep de peterselie erdoor.
Verdeel de pasta over 2 borden en schep er de gebakken prei overheen. Direkt opdienen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|