|
|
|
Aspergesalade met gele paprika |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:- 1 1/2 grote gele paprika; schoongemaakt, in 8-en
- 350 gram groene asperges; schoongemaakt
- 2 eetlepels bruine rijstazijn; of aceto balsamico
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel bruine rijstsiroop; of suikerstroop
- 1 eetlepel gomasio; zie opmerking
- 1/4 rode paprika; in dunne reepjes
- gomasio
|
|
bereiding: |
|
|
Oven voorverwarmen tot 200 graden C.
Doe de gele paprika in een lichtgeoliede glazen ovenschaal en bak in de oven, ong. 20 minuten. Een aantal keer omdraaien. Uit de oven halen en af laten koelen.
Stoom de asperges ondertussen tot ze helder groen en bijtgaar zijn (afhankelijk van de dikte 5 tot 10 minuten). Met koud water afspoelen en goed af laten druipen.
Meng de rijstazijn, olie, rijstsiroop en 2 eetlepels gomasio. Meng paprika, asperges en dressing voorzichtig door elkaar. Garneren met rode paprika en een beetje gomasio. Opdienen op kamertemperatuur.
Mijn opmerking: Gomasio is makkelijk zelf te maken door 7 delen sesamzaad licht te roosteren en te malen met 1 deel zeezout. Een heerlijke smaakmaker! |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|