|
|
Schil het onderste gedeelte van de asperge en snijd ze in schuine stukken van 2/3 cm lengte. Kook de asperges in de stoom pan met zout beetgaar.
Houd de aspergepunten achter en pureer de rest van de asperges.
Meng de geitenkaas of de geraspte kaas met de Mascarpone of creme fraiche door de aspergepuree.
Smelt de boter. Snijd het groen van de lente-uitjes in schijne stukken en hak het witte gedeelte van het uitje fijn. Bak beide glazig in de hete boter. Voeg de ongekookte rijst toe, roer goed zodat alles even door de boter wordt gehaald. Voeg scheutsgewijs de bouillon toe, steeds zoveel dat de rijst net onder staat. Kook de rijst onder voortdurend roeren in circa 20 minuten, onafgedekt, gaar.
Roer de aseprgepuree erdoor en op het laatst - heel voorzichtig - de aspergepunten.
Garneer het geheel met de pijnboompitten.
Probeer asperges echter ook eens iets anders. b.v. voor de lunch:
Stukjes asperges roerbakken met gerookte zalm (!) op een bedje van salade met met een lauwarme dressing van olie, azijn en wat mosterd.
OF: Gare asperges op een geroosterde boterham bedekt met een plakje rouwe ham en Parmezaanse kaas onder de grill.
Voorbereidingstijd is ongeveer 40 minuten. |